HuisregelsOpeningstijden
Kinderdagverblijf De Paddestoel is geopend van maandag t/m donderdag van 7.30 uur tot 18.00 uur.

Extra opvangdag

Mocht u incidenteel een opvangdag extra willen, meldt dit dan zo snel mogelijk. Als de groepsomstandigheden het toelaten wordt uw verzoek gehonoreerd. Een extra dag wordt u in rekening gebracht.

Verantwoordelijkheid

Zolang u als ouder/verzorger in de opvang aanwezig bent ligt de verantwoordelijkheid van uw kind bij u als ouder. Vanaf het moment van afscheid bij het brengen tot het moment van binnenkomst voor het ophalen ligt de verantwoordelijkheid bij de groepsleider(s)

Wanneer uw kind door iemand anders wordt opgehaald moeten wij dit van tevoren weten. Wij geven nooit een kind aan iemand mee zonder dat hier een afspraak over is gemaakt.

Afscheid nemen
Het brengen van het kind is een belangrijk moment van de dag. Het kind moet afscheid nemen van zijn ouders. Sommige kinderen kunnen het extra moeilijk hebben met het loslaten van de vertrouwde ouder. De belofte later op de dag weer opgehaald te worden stelt het kind niet altijd gerust.

Het is daarom van belang dat het kind weet dat de ouder vertrekt en dat dit niet onopgemerkt gebeurt. De leidster zal het kind overnemen bij het weggaan en vervolgens gaan ze samen zwaaien. Verdriet bij het afscheid mag, een knuffel of eventueel speentje kan hierbij helpen. Ook kan de leidster het kind afleiden door middel van een activiteit waardoor het verdriet sneller weg is. Dit proces wordt bespoedigd door het afscheid kort te houden.

Er is altijd de mogelijkheid, wanneer daar behoefte toe is, tot telefonisch contact met een van de leidsters.

Contact

De Paddestoel is telefonisch te bereiken op 0592-858335. Dit kan van maandag t/m donderdag tussen 7.30 uur en 18.00 uur. Buiten deze tijden om zijn wij te bereiken via de mail:
info@kdvpaddestoel.nl

Huisregels
  • Wanneer er speelgoed van huis wordt meegenomen mogen de andere kinderen ook met dit speelgoed spelen (uitgesloten van knuffels/ spenen voor het slapen gaan)
  • De Paddestoel is niet verantwoordelijk voor beschadigingen of zoekraken van spullen
  • Jassen worden uitgedaan en aan de kapstok gehangen
  • Schoenen worden uitgedaan en sloffen worden aangetrokken
  • Mutsen, sjaal, handschoenen in de tas of de mand van de kinderen doen
  • Zorg dat er altijd reservekleding in de mand van uw kind aanwezig is
  • Zorg dat er altijd voldoende luiers in de mand van uw kind aanwezig zijn
  • Wijzigingen van telefoonnummers graag zo snel mogelijk doorgeven
  • De Paddestoel is geheel rookvrij, ook de buitenspeelruimte
  • Bij ziekte graag zo snel mogelijk telefonisch afmelden, in ieder geval  voor 9.15 uur